štvrtok 2. februára 2017

Zemiakovo- syrové valčeky s cesnakovým dresingom



Ahojte 😊

Už aj vy ste prejedení tých mastných, vyprážaných jedál? Dnes som si pre Vás pripravila niečo ľahké, čím svoj žalúdok jednoznačne potešíte😏. Toto jedlo môžete podávať s akýmkoľvek dresingom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Na Slovensku sú jedlá zo zemiakov veľmi populárne. Mala som pocit, že ich pripravujem stále na rovnaký spôsob. Preto som sa rozhodla, že vyskúšam niečo nové😊. K zemiakom som pripravila aj výborný cesnakový dresing.
 Poďme sa na to pozrieť...😸


Ingredience na valčeky:
-zemiaky (cca 800g)
-syr (1 hrnček)
-jarná cibuľka (1 ks)
-soľ
-korenie na americké zemiaky
-vegeta
 *koreniny dávam od oka- podľa chuti
-olej na potretie


Ako na to?
-pripravíme si všetky suroviny
-zemiaky umyjeme a varíme v šupke domäkka (cca 30 min.)
 *zemiaky by mali byť približne rovnako veľké (ja som mala jeden väčší ako ostatné, tak som ho  nechala dlhšie variť- nič sa nedeje 😉)
-nastrúhame syr a nakrájame cibuľu
-uvarené zemiaky opatrne ošúpeme (sú veľmi horúce- ak nemáte azbestové ruky, tak dajte pozor a radšej chvíľku počkajte, kým vychladnú😃)
-zemiaky nastrúhame na strúhadle (pre mňa najnudnejšia časť receptu 😜)
-k nastrúhaným zemiakom pridáme syr, cibuľku a všetky koreniny- všetko spolu dôkladne zmiešame
-z tejto hmoty rukami tvarujeme valčeky
-valčeky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie
-valčeky potrieme trochou oleja a dáme piecť do vyhriatej rúry
-pečieme 25 minút, potom valčeky otočíme na druhú stranu a pečieme ešte 15- 20 minút (kým nebudú na povrchu opečené)

PEČIEME PRI TEPLOTE 200 STUPŇOV


Ingrediencie na dresing:
-kyslá smotana (200ml)
-horčica (1ČL)
-cesnak (2 strúčiky)
-soľ
-mleté čierne korenie

Postup:
-pretlačíme cesnak, prídáme smotanu, horčicu, koreniny a všetko spolu zmiešame




_________________________________________________________________________________

suroviny potrebné na valčeky

zemiačiky sa už varia

nastrúhame syr

nakrájame cibuľku

zemiaky strúhame na väčšom strúhači



k nastrúhaným zemiakom pridáme syr...

...cibuľku...

...a všetky koreniny

formujeme do tvaru "valčeka"

potrieme trochou oleja a pečieme 25 minút

otočíme na druhú stranu a pečieme ešte 15- 20 minút

...a už sú hotové 😊

Dresing: kyslá smotana+ cesnak+ horčica+ soľ+ mleté čierne korenie

...a papáme 😝

_________________________________________________________________________________

Obed je na svete 🙆
Dobrú chuť!
M.H.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára